Duvel Tripel Hop

Duvel Tripel Hop

Duvel Tripel Hop wordt zoals Duvel gebrouwen in de Brouwerij Duvel Moortgat uit Breendonk.

Duvel wordt traditioneel met twee hopsoorten gebrouwen.
Voor Duvel Tripel Hop selecteren de brouwers elk jaar een derde interessante hopsoort.
Zo blijft het uiteindelijke smaakprofiel verrassend boeiend voor elke echte bierliefhebber. Voor 2013 selecteerden onze brouwers de exotische hopsoort Sorachi Ace uit Japan.
Door met drie in plaats van twee hopsoorten te brouwen, verkrijgen we extra hop-aroma’s en een verhoogde bitterkracht. Het typische Duvel smaakpallet wordt door de Sorachi Ace hop verrijkt met frisse toetsen van pompelmoes en tropisch fruit.

Door het toepassen van de ‘dryhopping’ techniek, waarbij we de Sorachi Ace hopbellen pas later in het brouwproces toegevoegen, worden deze hop-aroma’s extra waarneembaar.

Deze hogere aromatische intensiteit geeft bovendien een hogere volmondigheid, hetgeen zich vertaalt in een finaal alcoholpercentage van 9,5 %.

In 2007 is er voor het eerst Duvel Tripel Hop gebrouwen. In eerste instantie was dit eenmalig, maar in 2010 bracht de brouwerij het bier nog eens op de markt na een Facebookactie van de "Lambiekstoempers".[4] Duvel Tripel Hop werd op donderdag 30 september 2010 terug voorgesteld in het duvel depot te Breendonk. Later werden meer dan 60.000 flessen op de markt gebracht zodat iedereen van het bier zou kunnen genieten. Vanaf 2012 werd beslist om van dit bier jaarlijks een variant te brouwen, elk jaar met een andere extra hopvariëteit. In 2012 koos men voor de Amerikaanse hopvariëteit Citra, geteeld in de Yakima Vallei, Washington. In tegenstelling tot de vorige brouwsels werd nu ook gekozen voor 33cl-flessen. Duvel Tripel Hop 2013 werd gebrouwen met Sorachi Ace als derde hop.