Resultaten voor 'Zwaar bier'
-
Gouden Carolus Tripel
Gouden Carolus is een Belgisch bier van hoge gisting. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Het Anker te Mechelen
Gouden Carolus Tripel is een goudblonde tripel met een alcoholpercentage van 9%. Het bier heeft een hoge densiteit (20° Plato) en is 3 jaar houdbaar. Uitsluitend gebrouwen met de beste bleke mout heeft dit bier, samen met de kruiden die tijdens het kookproces worden toegevoegd, een zeer apart karakter en een volmondige smaak die dorstlessend is dankzij het evenwichtig hoppen. Wie houdt van de zuivere, keurige smaak van dit zwaarder, ietwat kruidig en doch verfrissend goudblonde bier, schenkt het zachtjes in één beweging uit.
Dit bier zou volgens de brouwerij voor het eerst gebrouwen zijn ter gelegenheid van het het kapittel van de ridders van de Orde van het Gulden Vlies dat in 1491 te Mechelen doorging.] Dit bier is in de plaats gekomen van de vroegere Triple Toison d'Or.
Dit Mechels bier is vernoemd naar keizer Karel V en met name naar de gouden muntstukken uit de 16e eeuw met de beeltenis van Keizer Karel op.
Deze tripel is van wereldniveau. Reeds in 2002 won dit bier de Gold Award op de tweejaarlijkse World Beer Cup in de categorie ‘Tripel’. In 2010 won dit bier goud op de European Beer Star in de categorie ‘Belgian Style Tripel’. -
Duvel Tripel Hop
Duvel Tripel Hop wordt zoals Duvel gebrouwen in de Brouwerij Duvel Moortgat uit Breendonk.
Duvel wordt traditioneel met twee hopsoorten gebrouwen.
Voor Duvel Tripel Hop selecteren de brouwers elk jaar een derde interessante hopsoort.
Zo blijft het uiteindelijke smaakprofiel verrassend boeiend voor elke echte bierliefhebber. Voor 2013 selecteerden onze brouwers de exotische hopsoort Sorachi Ace uit Japan.
Door met drie in plaats van twee hopsoorten te brouwen, verkrijgen we extra hop-aroma’s en een verhoogde bitterkracht. Het typische Duvel smaakpallet wordt door de Sorachi Ace hop verrijkt met frisse toetsen van pompelmoes en tropisch fruit.
Door het toepassen van de ‘dryhopping’ techniek, waarbij we de Sorachi Ace hopbellen pas later in het brouwproces toegevoegen, worden deze hop-aroma’s extra waarneembaar.
Deze hogere aromatische intensiteit geeft bovendien een hogere volmondigheid, hetgeen zich vertaalt in een finaal alcoholpercentage van 9,5 %.
In 2007 is er voor het eerst Duvel Tripel Hop gebrouwen. In eerste instantie was dit eenmalig, maar in 2010 bracht de brouwerij het bier nog eens op de markt na een Facebookactie van de "Lambiekstoempers".[4] Duvel Tripel Hop werd op donderdag 30 september 2010 terug voorgesteld in het duvel depot te Breendonk. Later werden meer dan 60.000 flessen op de markt gebracht zodat iedereen van het bier zou kunnen genieten. Vanaf 2012 werd beslist om van dit bier jaarlijks een variant te brouwen, elk jaar met een andere extra hopvariëteit. In 2012 koos men voor de Amerikaanse hopvariëteit Citra, geteeld in de Yakima Vallei, Washington. In tegenstelling tot de vorige brouwsels werd nu ook gekozen voor 33cl-flessen. Duvel Tripel Hop 2013 werd gebrouwen met Sorachi Ace als derde hop. -
Maredsous 10°
Maredsous is een Belgisch abdijbier dat wordt gebrouwen in Brouwerij Duvel Moortgat, te Breendonk. Dit bier draagt het label Erkend Belgisch Abdijbier sinds 1999.
De Maredsous Tripel wordt in de abdij bij speciale gelegenheden geschonken. Zijn elegante zachtheid verbergt het hogere alcoholgehalte en maakt hem tot het abdijbier bij uitstek voor de ware genieter.
Maredsous Tripel 10° kleurt diepblond en wordt gekenmerkt door een zeer fijne, bijna feestelijke, pareling. Zuur, zoet en bitter smelten perfect samen in en zuivere, volle smaak met hartverwarmende afdronk. Zijn evenwicht maakt van deze tripel een dankbaar ingrediënt in de keuken.
Maredsous is het authentieke bier van de benedictijner monniken van de abdij van Maredsous in België. De abdij ligt in de Belgische Ardennen, ten zuiden van de stad Namen, naast het pittoreske dorpje Denée. In de abdij van Maredsous leven, bidden en werken 33 monniken volgens de Regel van de Heilige Benedictus. Deze traditie stamt uit de 6e eeuw.
Toewijding en gastvrijheid zijn de belangrijkste waarden in de abdij van Maredsous. De bibliotheek, die meer dan 400.000 titels bevat, waarvan sommige meer dan 1.000 jaar oud zijn, en het bezoekerscentrum St.- Joseph belichamen deze benedictijner waarden, die zonder enige betwisting bijdragen tot de authentieke smaak van de abdijbieren van Maredsous.
De abdijbieren van Maredsous worden nog altijd gebrouwen volgens het oorspronkelijke recept van de benedictijner monniken.
Een belangrijk deel van de winst die door de bieren van Maredsous gegenereerd wordt gaat naar goede doelen.
-
Leffe 9°
Leffe is een Belgisch abdijbier dat gebrouwen wordt door AB InBev. Het biermerk is vernoemd naar de in Dinant gelegen abdij van Leffe.
Leffe Rituel 9° (9% vol. alcohol) is een mooi, koperkleurig bier met hoge gisting. De krachtige aroma’s geven dit bier een intens, uitgesproken karakter. Vanaf de eerste slok Leffe Rituel 9° weet je dat je van een echt abdijbier proeft. Gebrouwen volgens eeuwenoude regels schrijft dit koperkleurig bier zijn karakter toe aan de kwaliteitsvolle ingrediënten en aan zijn hoge gisting. Daarna ontwikkelt het een pittige, uitgesproken smaak, gekenmerkt door bittere en fruitige kruiden die mooi in evenwicht zijn. Al snel wordt het drinken van zo’n Leffe Rituel 9° een echt ritueel. Een bier dat speciaal voor kenners werd ontwikkeld.
Het Leffe-gamma is een van de belangrijkste merken geworden van de Inbev-groep. In haar merkenstrategie is het thans een global specialty brand. Frankrijk is de voornaamste afzetmarkt voor het merk.
De abdij van Leffe is middels de vennootschap Brasserie de l'Abbaye de Leffe slechts houder van het intellectueel eigendom op de naam Leffe.
Tegenwoordig staat er naast de abdij een Leffemuseum.
De abdij van Leffe werd in 1152 gesticht door de Norbertijnen van Floreffe. In 1240 verwierven de monniken de brouwerij van Saint-Médart, aan de overkant van de Maas, en brachten haar over naar de abdij zelf. In 1466 verloor de abdij het eigendomsrecht op de brouwerij, de brouwerij werd verpacht waarbij de abt nog wel de hoofdverantwoordelijke bleef totdat de abdij op last van de Franse Republiek opgeheven werd in 1796. Delen van de abdij werden verkocht en de brouwerij kwam in handen van Joseph Georges en Alexandre Fissiaux. Vanaf 1813 veranderde de abdij veelvuldig van eigenaar. Het brouwen ging nog door tot 1809.
In 1952 kwamen de toenmalig abt van de heropgerichte noodlijdende abdij, Cyriel Nys, brouwerij Lootvoet uit Overijse tot een overeenkomst om abdijbier met de naam Leffe te gaan brouwen in de brouwerij van Lootvoet.
In 1954 al werd Brouwerij Artois hoofdaandeelhouder van Lootvoet. De productie werd in 1977 overgeheveld naar Brouwerij Grade in Mont-Saint-Guibert, tot de sluiting in 1996. Tegenwoordig wordt Leffe gebrouwen bij de brouwerij van Stella Artois in Leuven.
De Leffe Tripel werd bij wijze van uitzondering tussen 1977 en 1996 geproduceerd bij Brasserie du Bocq in Purnode en daarna in de Brouwerij van Hoegaarden. -
Prior 9°
Prior 9° wordt gebrouwen in Brouwerij Haacht, te Boortmeerbeek in overeenkomst met de Abdij van Tongerlo in Tongerlo. Dit bier draagt het label Erkend Belgisch Abdijbier sinds 1999.
Prior, blond bier met een alcoholpercentage van 9% en een densiteit van 20° Plato. Dit bier werd in 2009 geïntroduceerd ter vervanging van de vroegere Tongerlo Tripel, dat zoeter en met 8% alcohol iets minder sterk was.
Goudgeel abdijbier met een hoppig aroma en kruidige, fruitige toetsen. Volmondig, zachte aanzet en aangenaam bittere afdronk. De hergisting op fles zorgt voor een intensere smaak en aroma, alsook een langere bewaartijd.
Prior Tongerlo werd verkozen tot het beste Europees blond abdij/trappistenbier op de World Beer Awards 2011. -
Buffalo Belgian Stout
Buffalo is een Belgisch bier van hoge gisting. Het bier wordt gebrouwen in Brouwerij Van Den Bossche te Sint-Lievens-Esse.
BUFFALO BELGIAN STOUT is donkerbruin, bijna zwart met een beige romige schuimkraag, type stout met een alcoholpercentage van 9%. In de neus vinden we gebrande mout, toetsjes van alcohol en chocolade. Buffalo Belgian stout heeft een zoete aanhef met een smaak van chocolade en gebrande koffie. De afdronk is droog en bitter.
Stout is een biersoort die wordt gekenmerkt door een donkerbruine tot zwarte kleur en een enigszins branderig bittere smaak door het gebruik van gebrande of geroosterde mout. Er bestaan zowel hooggegiste als laaggegiste varianten.
Buffalo 1907 bestaat sinds 1907 en is het oudste bier van de brouwerij. Het bier is genaamd naar het Circus Buffalo Bill. Volgens de overlevering zou dit bier het gevolg zijn van een fout van een jonge brouwersknecht. Toen het circus in 1907 zijn tenten opsloeg te Gent gingen de brouwersgasten allen daar naar toe en bleef een jonge brouwersknecht bij de kookketels. Die had echter het vuur goed opgestookt maar niet geroerd waardoor een aangebrand bier ontstaan was. Met liet het bier gisten en het resultaat was een zwaarder bier met een speciale niet onaangename smaak, dat op de markt gebracht werd onder de naam Buffalo. Later werd de naam gewijzigd in Buffalo 1907.
Buffalo Stout werd voor het eerst gebrouwen in 2006 ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bier. Buffalo Bitter werd aanvankelijk gebrouwen op aanvraag van een Italiaans importeur. Buffalo (of Eskes bruinbier) werd erkend als Vlaams streekproduct. -
Gordon Finest Gold
Gordon Finest is een Belgisch bier van John Martin. Het wordt te Edinburgh gebrouwen door Scottish & Newcastle voor John Martin
Gordon Finest Gold is een goudblond, briljanthelder tot de laatste druppel wegens niet nagegist, bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 10%, mooi wit maar vrij grof schuim. Het karamelzoete overheerst, alhoewel ook alcohol waarneembaar is, aangevuld met een naar tabak verwijzende rokerigheid. Ook in de smaak blijft zoet het hoge woord voeren, samen met de warmte van de alcohol. De afdronk is dan weer eerder pikant.
Gordon Finest Beers is een verzamelnaam voor een reeks Gordon Finest bieren die sinds begin vorige eeuw worden gebrouwen door Brouwerij John Martin. De naam “Gordon” werd reeds op 4 januari 1924 gedeponeerd door John Martin. De naam “Gordon” is een eerbetoon aan de historisch belangrijke Schotse Gordon-clan, die onder meer in de 13e eeuw nog meevocht met Lodewijk IX van Frankrijk. Een aantal jaren later ontving Adam Gordon van Robert I van Schotland een landgoed te Aberdeenshire. Het embleem van de bieren is een distel, symbool van Schotland, op een Schotse tartan, het blazoen van de clan. Het typische Gordon-glas is eveneens in distelvorm. Hoewel de naam “Gordon Finest” en nog meer het oorspronkelijke “Gordon’s Scotch” Engels of Schots aandoet, is het bier daar onbekend. -
Straffe Hendrik Quadruppel
Straffe Hendrik Quadrupel is een Belgisch bier gebrouwen door Brouwerij De Halve Maan in Brugge
Straffe Hendrik Quadrupel is een rijk en intens donker bier van hoge gisting. Alcoholpercentage 11%; Het is gebrouwen met een subtiele mengeling van speciale mouten die het bier een extreem donkere kleur en volmoutig complex karakter geven. Deze Quadrupel combineert een zuivere droogheid met een volmondig gevoel en toetsen van fruit. De hergisting op de fles creëert een levend provisiebier dat een smaakevolutie zal kennen over meerdere jaren.
-
Straffe Hendrik
Straffe Hendrik is een Belgisch bier gebrouwen door Brouwerij De Halve Maan in Brugge
Straffe Hendrik is een blonde tripel, krachtig van smaak, met rijke toetsen van mout, karamel en hop en een hoog alcoholgehalte van 9% en is gebrouwen met een subtiele mengeling van 6 speciale moutsoorten. Het bier is stevig gehopt met Saaz- en Styrian Golding-hop van zeer goede kwaliteit. Hergisting in de fles zorgt voor een langere houdbaarheid. Straffe Hendrik is een levend bier, met smaakevolutie.
Al van in de oorsprong werd het bier gebrouwen door de brouwerij De Halve Maan in Brugge.
Op vraag van de toenmalige burgemeester brouwden Henri Maes en zijn dochter Véronique in 1981 eenmalig een iets sterker blond bier voor de inhuldiging van het beeld van Sint-Arnoldus, de patroonheilige van de brouwers. Het werd echter zo gewaardeerd dat er opnieuw naar gevraagd werd. Het kreeg de toepasselijke naam Straffe Hendrik, aangezien het bier sterker en goed gehopt was.
Vandaag is Straffe Hendrik het laatste authentiek Brugs Tripel bier, gebrouwen in Brugge
In 2009 won Straffe Hendrik goud op de European Beer Star in de categorie Belgian Style Tripel. -
Gulden Draak
Gulden Draak (Dragon d’or) is een donker Belgisch bier van hoge gisting (10,5°) gebrouwen door Brouwerij Van Steenberge te Ertvelde.
Het is een donkere tripel, wat het op zich al een uitzonderlijk bier maakt, maar de complexe smaak met toetsen van chocolade, caramel, gebrande mout en koffie, en de romige hazelnootkleurige schuimkraag maken het uniek. Alcoholpercetage van 10.5% en 23° plato. De afdronk is bitterzoet en zeer lang
Zoals de andere speciaalbieren van Brouwerij Van Steenberge, is Gulden Draak een bier van hoge gisting met nagisting. Voor de hergisting wordt gebruik gemaakt van een wijngist die ook zijn bijdrage levert aan de weergaloze smaak.
De Gulden Draak is genoemd naar het vergulde beeld op de top van het Gentse Belfort. Bij een dergelijk imposant symbool dat al meer dan 6 eeuwen standhoudt horen minstens even indrukwekkende bieren. De onvolprezen Gulden Draak als donkere tripel van 10,5 % alcohol kreeg er na 25 jaar van steeds groeiend succes dan ook een sterke aanvulling bij, de Gulden Draak 9000 Quadruple.