Chimay 9 Blauw

Chimay 9 Blauw

Chimay is een trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Scourmont te Chimay in Henegouwen wordt gebrouwen. Jaarlijks wordt zo'n 170.000 hectoliter bier gebrouwen.

De Blauwe of Grande Réserve in een 75cl fles, valt vooral op door zijn krachtige karakter. De aangename geur zweemt naar verse gist gecombineerd met een licht rozenachtigee bloementoets. Het aroma in de mond accentueert de heerlijke geur terwijl ook een warme, licht gekarameliseerde smaak vrijkomt.

Dit Trappistenbier van hoge gisting is niet gepasteuriseerd en gist na op de fles.

Blauwe Chimay (Chimay bleue, ook Grande Réserve genoemd): een bruin bier met een alcoholgehalte van 9%, verkrijgbaar in flessen van 33 cl met blauwe kroonkurk, 75 cl, 1,5 liter en 3 liter, met kurk en ijzerdraad afgesloten, etiket blauw, of blauw met gouden wapen. De smaak blijft zich nog een paar jaar na het brouwen ontwikkelen, waardoor het bier het beste enkele jaren bewaard kan worden voor het wordt gedronken. Het wordt aangeraden om het bij een temperatuur van 10 tot 12 graden te drinken. Het werd aanvankelijk gelanceerd als een kerstbier, maar na het grote succes werd besloten om het permanent aan te bieden.