Corona

Corona

Corona, officieel Corona Extra, in Spaanstalige landen Coronita geheten, is een Mexicaans biermerk van brouwerij Grupo Modelo (eigendom van AB InBev).

Het heeft een alcoholpercentage van 4,6%, een lichte kleur, en een frisse en zoete smaak.

Bij de productie van Corona wordt relatief weinig gerst gebruikt. Een groot deel van de storting bestaat uit goedkopere alternatieven als maïs en rijst die bij vergisting wel alcohol vormen maar minder smaak leveren. Ook hop wordt slechts zeer beperkt gebruikt.

Door een beperkt gebruik van hop heeft het bier een neutrale smaak, iets wat in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika, Canada en Europa wordt gecompenseerd door het te serveren met een stukje citroen in de flessenhals. Mede dankzij een uitgekiende marketing is Corona een populair merk onder een voornamelijk jeugdig publiek. De Britse bierkenner Michael Jackson noemde Corona wegens het gebruik van inferieure grondstoffen en de dunne smaak één van de slechtste bieren ter wereld. Anderen, met name mensen uit Latijns-Amerikaanse landen, waarderen de zachtere en frissere smaak van het bier juist door het gebrek aan hop en gerst.