Corsendonck Agnus

Corsendonck Agnus

Corsendonk is een Belgisch biermerk. De bieren worden gebrouwen door Brasserie du Bocq te Purnode in opdracht van bierfirma Brouwerij Corsendonk te Turnhout.

Corsendonk Agnus is een blonde tripel met een alcoholpercentage van 7,5% en wordt met zorg gebrouwen in een ambachtelijke brouwerij volgens aloude traditie met water, mout, hop en gist. Door zijn tweede gisting in elke fles, wordt het Corsendonk bier op natuurlijke wijze gerijpt tot een fris en levendig bier. Corsendonk Agnus is goudgeel van kleur, met een aroma van citrusvruchten, banaan, rozijnen, scherp kruidig en een pittige smaak die evolueert in een gehopte afdronk.

De abdij van Corsendonk dateert al van 1398 en de monniken die de abdij door de eeuwen heen hebben bewoond, waren wijd en zijd bekend vanwege hun indrukwekkende vakmanschap als het ging om het kopiëren van schetsen en geschriften, de Latijnse taal, de Bijbelstudie en uiteraard het brouwen van bier.

Na de Franse Revolutie, toen de abdij en brouwerij werden onteigend en verkocht, neemt de familie Keersmaekers met liefde het brouwen van Corsendonkse bieren op zich. Tegenwoordig wordt het bier in het Waalse Purnode bij Brasserie Du Bocq gebrouwen, dat een rijke historie heeft op het gebied van abdijbieren. En dankzij Keersmaekers en Brasserie Du Bocq blijft de rijke geschiedenis van Corsendonk en haar bieren bestaan en wordt het met zorg en liefde gekoesterd.

De naam “Corsendonk” verwijst naar de priorij van Corsendonk, een voormalig augustijner klooster te Oud-Turnhout. De priorij bestond van 1398 tot 1784. Reeds van in de 19e eeuw werd er door brouwerij Keersmaekers Patersbier gemaakt. In 1982 werd op vraag en met de steun van de Oud-Turnhoutse VVV gestart met de productie van Corsendonk-bier. Sindsdien kennen de bieren ook internationaal groot succes. Recent werden grote contracten met de Verenigde Staten en China afgesloten