Corsendonck Pater

Corsendonck Pater

Corsendonk is een Belgisch biermerk. De bieren worden gebrouwen door Brasserie du Bocq te Purnode in opdracht van bierfirma Brouwerij Corsendonk te Turnhout.

Corsendonk Pater is een donker, roodbruin dubbel bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 7,5%. Een romige schuimkraag, met een licht zoet aroma van karamel en een geur van noten en rozijnen, de smaak is zoet, romig en heeft de fruitigheid van gedroogde vruchten. Een korte, licht bittere afdronk.

De abdij van Corsendonk dateert al van 1398 en de monniken die de abdij door de eeuwen heen hebben bewoond, waren wijd en zijd bekend vanwege hun indrukwekkende vakmanschap als het ging om het kopiëren van schetsen en geschriften, de Latijnse taal, de Bijbelstudie en uiteraard het brouwen van bier.

Na de Franse Revolutie, toen de abdij en brouwerij werden onteigend en verkocht, neemt de familie Keersmaekers met liefde het brouwen van Corsendonkse bieren op zich. Tegenwoordig wordt het bier in het Waalse Purnode bij Brasserie Du Bocq gebrouwen, dat een rijke historie heeft op het gebied van abdijbieren. En dankzij Keersmaekers en Brasserie Du Bocq blijft de rijke geschiedenis van Corsendonk en haar bieren bestaan en wordt het met zorg en liefde gekoesterd.

De naam “Corsendonk” verwijst naar de priorij van Corsendonk, een voormalig augustijner klooster te Oud-Turnhout. De priorij bestond van 1398 tot 1784. Reeds van in de 19e eeuw werd er door brouwerij Keersmaekers Patersbier gemaakt. In 1982 werd op vraag en met de steun van de Oud-Turnhoutse VVV gestart met de productie van Corsendonk-bier. Sindsdien kennen de bieren ook internationaal groot succes. Recent werden grote contracten met de Verenigde Staten en China afgesloten.