Gordon Finest Scotch

Gordon Finest Scotch

Gordon Finest is een Belgisch bier van John Martin. Het wordt te Edinburgh gebrouwen door Scottish & Newcastle voor John Martin.

Gordon Finest Scotch is een donkerbruine Scotch ale met een alcoholpercentage van 8%. Dit is de originele Gordon en heeft een uitgesproken turfgeur met chocolade en karameltoetsen en een aangename kruidigheid, met een vrij zoete en complexe smaak, met 'terroir'- zoals de Fransen van wijn zeggen.
Het is een volle en zoetige ale met nuances van fruit en geroosterd mout, zowel in het aroma als in de smaak. De nasmaak is zoetmoutig

Gordon Finest Beers is een verzamelnaam voor een reeks Gordon Finest bieren die sinds begin vorige eeuw worden gebrouwen door Brouwerij John Martin. De naam “Gordon” werd reeds op 4 januari 1924 gedeponeerd door John Martin. De naam “Gordon” is een eerbetoon aan de historisch belangrijke Schotse Gordon-clan, die onder meer in de 13e eeuw nog meevocht met Lodewijk IX van Frankrijk. Een aantal jaren later ontving Adam Gordon van Robert I van Schotland een landgoed te Aberdeenshire. Het embleem van de bieren is een distel, symbool van Schotland, op een Schotse tartan, het blazoen van de clan. Het typische Gordon-glas is eveneens in distelvorm. Hoewel de naam “Gordon Finest” en nog meer het oorspronkelijke “Gordon’s Scotch” Engels of Schots aandoet, is het bier daar onbekend.