Gulden Draak 9000 Quadruple

Gulden Draak 9000 Quadruple

Gulden Draak (Dragon d’or) is een donker Belgisch bier van hoge gisting (10,5°) gebrouwen door Brouwerij Van Steenberge te Ertvelde.

Gulden Draak 9000 Quadruple heeft alle kenmerken van de Gulden Draak, het bijzonder rijk en complex smaakpalet en de volle schuimkraag vind je hier ook terug, de zoete toetsen van caramel blijven evenwel voorbehouden aan de Gulden Draak.

Het nieuwe recept op basis van 3 verschillende moutsoorten toegevoegd in een hoeveelheid van 4 maal het gehalte in pilsbier, bezorgt de Gulden Draak 9000 Quadruple een diepgouden amberkleur en een licht fruitig aroma. Samen met de zachte en licht zoete smaak zorgt dit voor een prachtig afgerond bouquet.

Zoals de andere speciaalbieren van Brouwerij Van Steenberge is Gulden Draak 9000 Quadruple een bier van hoge gisting met nagisting. Voor de hergisting wordt gebruik gemaakt van een wijngist die ook zijn bijdrage levert aan de weergaloze smaak

De eerste Gulden Draak 9000 Quadruple wordt geschonken in het Belfort van Gent tijdens het weekend van 6 en 7 november 2011. De officiële voorstelling gebeurde op de Horeca Expo in Gent van 20 tot 24 november 2011

De Gulden Draak is genoemd naar het vergulde beeld op de top van het Gentse Belfort. Bij een dergelijk imposant symbool dat al meer dan 6 eeuwen standhoudt horen minstens even indrukwekkende bieren. De onvolprezen Gulden Draak als donkere tripel van 10,5 % alcohol kreeg er na 25 jaar van steeds groeiend succes dan ook een sterke aanvulling bij, de Gulden Draak 9000 Quadruple.