Kasteel Cuvée du Château

Kasteel Cuvée du Château

Kasteel is een Belgisch biermerk dat gebrouwen wordt in Ingelmunster door Brouwerij Van Honsebrouck

Een ongeëvenaard bier, dat de top van het Kasteelgamma vormt. Alcoholpercentage van 11% Vol. Het aroma en de smaak van de Cuvée du Château zijn die van een, tien jaar in de kelders van het kasteel, gerijpte Kasteel Donker, edel en krachtig.
Het bier heeft een diepdonkere roodbruine kleur met een smalle licht bruine schuimkraag. De schuimkraag verdwijnt snel. Het diep is minder donker dan de bruine variant van Kasteel
De inspiratie van dit bier ligt in de smaak van een 10 jaar oude kasteelbier bruin. De brouwer heeft geprobeerd de smaak van een 10 jaar oude Kasteelbier Bruin te kopiëren en er een fraai bier van te maken. De smaak van deze Cuvée du Chateau is volmoutig en kruidig. Vergeleken met Kasteel Bruin is het scherpe randje ervan af, waardoor dit bier veel zachter en prettiger in de mond ligt zonder dat de volle smaak verdwijnt. Het heeft een licht bittere afdronk en nasmaak welke ook lang in de mond blijft hangen. Daardoor is dit bier er voor de echte genieter.

Oorspronkelijk heette het bier Kasteelbier en zo wordt het nog steeds genoemd. Het eerste Kasteelbier, in de donkere variant, werd gebrouwen in 1989. Een aantal jaren geleden werd de naam van het bier gewijzigd in Kasteel.

Kasteelbier dankt zijn naam aan het kasteel van Ingelmunster, dat ook in bezit van de brouwerij is. Dit kasteel staat zowel op het etiket als op de kroonkurk afgebeeld. De bieren worden geschonken in een voetglas met een zeer lange steel.