Leffe Dubbel

Leffe Dubbel

Leffe is een Belgisch abdijbier dat gebrouwen wordt door AB InBev. Het biermerk is vernoemd naar de in Dinant gelegen abdij van Leffe

Leffe Bruin (6,5%), sinds 1952, donker bier, gefilterd

Leffe Bruin is een authentiek abdijbier met een diepe, herfstbruine kleur en een volle, lichtzoete smaak, beiden te danken aan de donkergebrande malt.

Leffe Dubbel, abdijbier van hoge gisting. De Ingrediënten : donkere, geroosterde mout, maïs, water, hop en gist geven het bier zijn mooie herfstbruine kleur. In het boeket proeft u een zweempje rijpe appel. Het is een middelmatig tot vol bier. Bij normale keldertemperatuur ontwikkelt de smaak zich prachtig, van zacht fruitig tot bruine suiker (met wat karamel en boterbabbelaar) en de afdronk is krachtig en verbazend.

Het Leffe-gamma is een van de belangrijkste merken geworden van de Inbev-groep. In haar merkenstrategie is het thans een global specialty brand. Frankrijk is de voornaamste afzetmarkt voor het merk.

De abdij van Leffe is middels de vennootschap Brasserie de l'Abbaye de Leffe slechts houder van het intellectueel eigendom op de naam Leffe.

Tegenwoordig staat er naast de abdij een Leffemuseum.