Martins Pale Ale

Martins Pale Ale

Martin’s is een Belgisch bier. Het wordt gebrouwen door Brouwerij Palm te Steenhuffel voor brouwerij John Martin, gevestigd te Genval.

Martin’s Pale Ale is een amberkleurige pale ale met een alcoholpercentage van 5,8%. Na het brouwen worden hopbellen uit Kent toegevoegd op een lage temperatuur, zonder koken (dry hopping). Dit zorgt voor een droge bitterheid. Hierdoor is het vooral een bier voor bierliefhebbers en minder voor mensen die zoete drank gewoon zijn.

De smaak is complex, de bitterheid lichtjes wrang, maar het bier is opvallend vlot doordrinkbaar want goed uitgegist. In de vrij korte afdronk blijft enige bitterheid hangen

John Martin’s Pale Ale was zeer succesvol in de jaren ’60 en ’70 (zoals andere ales en pale ales). In de jaren ’80 en ’90 verdwenen de ales haast volledig. Martin’s ales zijn al die tijd blijven bestaan. Sinds enkele jaren – met name vooral sinds 2009 bij het 100-jarig bestaan van de brouwerij – werkt de brouwerij aan een herlancering, onder meer via een nieuw uiterlijk van de flessen die in een blauw jasje gestoken worden. De ales zijn vrij bittere bieren. Hoewel de namen Engels klinken, zijn het Belgische bieren: “The finest of England brewed in Belgium.”