MC Chouffe 33cl

MC Chouffe 33cl

Mc Chouffe wordt gebrouwen door Brasserie d'Achouffe te Achouffe. In 2006 werd de brouwerij overgenomen door Brouwerij Duvel Moortgat.

MC CHOUFFE is een bruin, niet gefilterd bier, zowel in de fles als in het vat hergist. Het heeft een fruitig boeket met een licht bittere bijsmaak. Mc Chouffe is een bier van hoge gisting (type scotch). Bij de smaak is ook koriander aanwezig; zeldzamer is dat ook de smaak van gagel te bespeuren is. Mc Chouffe heeft een alcoholpercentage van 8% en werd gelanceerd in 1987. Op het etiket staat een kromgebogen kabouter met hop en gerst op zijn rug.

De brouwerij Achouffe, gelegen in het hartje van de groene Ardennen, werd opgericht in 1982 en is gespecialiseerd in het brouwen van speciale hoge kwaliteitsbieren. De topper, LA CHOUFFE, is een goudblond bier dat zich onderscheidt door zijn frisheid en fruitig aroma. Vervolgens bestaat er ook een bruine tegenhanger, de Mc Chouffe, met een donkere kleur en pikante smaak.

Op het einde van de jaren zeventig beslisten twee schoonbroers, Pierre Gobron en Christian Bauweraerts, hun eigen bier te brouwen en dat ook in hun eigen brouwerij. Op 27 augustus 1982 was hun eerste brouwsel van LA CHOUFFE klaar. Op de dag van vandaag is Nederland de belangrijkste buitenlandse bestemming van het Achouffe bier. Momenteel worden meer dan 20 landen wereldwijd met dit bier bevoorraad.