Omer

Omer

Omer. is een bier dat gebrouwen wordt door Brouwerij Bockor te Bellegem, een deelgemeente van Kortrijk. Het bier is genoemd naar de stichter van de brouwerij, Omer Vander Ghinste.

Omer is een blond bier van hoge gisting met nagisting op fles. Het heeft een alcoholpercentage van 8%. Het is gemaakt van gemalen gerst van de Loire-streek, drie soorten hop van Duitsland, Slovenië en Tsjechië en puur water.

Een helder goudblond bier met bovenop een mooie volle spierwitte schuimkraag

De geur is moeilijk te doorgronden en je moet wel enige moeite doen bepaalde geuren te onderscheiden. Een subtiele bitterheid van de hop is in harmonie met de fruitigheid van groene appel. Licht verborgen is een bloemige toon te ontdekken.

De smaak is vooral vol en romig. Het heeft een delicaat bittertje en de fruitigheid van kleine zoete peren en appel.

Een heerlijke, middel lange afdronk met fijne bitters en een lichte zoetheid.

OMER Traditional Blond is het resultaat van 120 jaar vakmanschap van de brouwersfamilie Vander Ghinste. Al vijf generaties lang worden de recepten, brouwtechnieken en geheimen doorgegeven van vader op zoon. De oudste zoon krijgt daarbij steeds de naam OMER én de leiding over de brouwerij. Toen de brouwerij in 1892 werd aangekocht door Rémi Vander Ghinste voor zijn zoon Omer, kreeg zij onmiddellijk de naam ‘Brouwerijen Omer Vander Ghinste’ mee. Deze naam werd in 1977, omwille van commerciële overwegingen, veranderd in brouwerij Bockor

In april 2010 won Omer de gouden medaille in de categorie 'Belgian-style pale strong ale' op de World Beer Cup.