Rochefort 10

Rochefort 10

Rochefort is een trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy te Rochefort in de provincie Namen wordt gebrouwen. De Cisterciënzerabdij voor nonnen werd in 1230 opgericht, maar rond 1789 vernield. De abdij werd in 1887 weer opgebouwd, en het eerste Rochefortbier werd rond 1899 gebrouwen.

Rochefort 10: blauwe kroonkurk, 33 cl, 11,3% alc., een zeer donker roodachtig bruine Trappist. Aroma van, rozijnen, alcohol en donker fruit en een hint van chocolade. De eerste smaak is karamel, dan donker fruit (zwarte bessen, rozijnen), karamelkoekjes, drop en hints van chocolade en geroosterde amandelen.

Na het inschenken valt de schuimkraag snel in en blijft er niet veel meer over dan donkerrood bier met een sterke geur die doet denken aan elementen van fruit. De smaak daarentegen is echter verrassend en een sensatie voor deze sterke trappist. Het is namelijk zacht en zoet, maar toch zeker robuust.

Smaak is zeer rijk, bijna overweldigend met alcohol.