Sint Bernardus Tripel 8°

Sint Bernardus Tripel 8°

St. Bernardus is een reeks bieren die sinds 1946 door de Brouwerij Sint-Bernardus in het Belgische Watou wordt gebrouwen.

St.Bernardus Tripel heeft een volle, satijnzachte schuimkraag en valt op door zijn uitgebalanceerde zachte en lange nasmaak (8% alc. vol). Eerder amberblond (of oud goud) dan echt blond, lichtgesluierd ook en voorzien van een vrij stevige pareling. Daardoor is er een fijn wit schuim dat stabiel en wandklevend is. Minder indringend neus dan de Petrus, eerder bescheiden en neutraal. Zou er in de hemel dan toch sprake zijn van een rangorde? Toch komt het bier fris over, met licht hoppige en florale toetsen in de neus. In tegenstelling tot het vrij bescheiden aroma heeft deze Sint Bernardus een volle smaak, nog versterkt door een stevige koolzuurgas prikkeling op tong en gehemelte. Maar de smaak is weinig complex, aangenaam maar vlak. Een allemansvriend was het oordeel van het panel, foutloos maar niet boeiend. De afdronk is kort met een lichte astringente bitterheid.

In de Brouwerij St. Bernard, brouwt men sinds 1946 de edele St.Bernardus bieren: donkere en blonde abdijbieren. Alle bieren zijn gebrouwen met eigen gist, met hop van eigen hopveld vlak naast de brouwerij en met mout van de beste kwaliteit.

De abdijbieren van de brouwerij staan internationaal hoog aangeschreven. Het beste bier van de brouwerij, de Abt 12, stond op nummer 4 op de lijst van beste bieren ter wereld van de website beeradvocate.com. De recepten van de bieren zijn dezelfde als die van de brouwerij in Westvleteren. Alle bieren van Sint-Bernardus zijn van hoge gisting.