Sint Bernardus Watou Tripel

Sint Bernardus Watou Tripel

St. Bernardus is een reeks bieren die sinds 1946 door de Brouwerij Sint-Bernardus in het Belgische Watou wordt gebrouwen.

Dit blonde-amberkleurige bier (7,5% alc. vol) is een beetje zoeter en minder bitter dan onze St.Bernardus Tripel. Blond, maar niet briljant helder, eerder licht gesluierd (omgefilterd?, koudetroebel?); een mooie schuimkraag bekroont het glas. Fruitig (banaan) en veel esthers (of solventen). Lichtzoutig (het brouwwater is zilt) van smaak, geen bitterheid, volmondig, lichtjes geoxideerd en met een ideale madeirasmaak, anders dan de anderen dus met veel smaak voor weinig alcohol.

In de Brouwerij St. Bernard, brouwt men sinds 1946 de edele St.Bernardus bieren: donkere en blonde abdijbieren. Alle bieren zijn gebrouwen met eigen gist, met hop van eigen hopveld vlak naast de brouwerij en met mout van de beste kwaliteit.

De abdijbieren van de brouwerij staan internationaal hoog aangeschreven. Het beste bier van de brouwerij, de Abt 12, stond op nummer 4 op de lijst van beste bieren ter wereld van de website beeradvocate.com. De recepten van de bieren zijn dezelfde als die van de brouwerij in Westvleteren. Alle bieren van Sint-Bernardus zijn van hoge gisting.